Motoare electrice asincrone trifazate

Motoare electrice asincrone trifazate

Motoarele Electrice Standard sunt motoare electrice asincrone trifazate cu utilizare pe o gamă largă de aplicații. În fapt, motorul electric trifazat este principalul mod de acționare a echipamentelor industriale fiind robust, de încredere și de departe cel mai întâlnit tip de motor în sectorul industrial. Motoarele electrice standard sunt total închise cu ventilație externă și rotor în forma de colivie de veveriță.

Caracteristici:

Prelucrare termică a casetei de rulment.

Simeringuri la ambele capace ale motorului.

Tălpi orientabile (până la gabarit 132).

CaracteristiciRotații [rpm]
750rpm(8poli)1000rpm(6poli)1500rpm(4poli)3000rpm(2poli)
Putere [kW]0.18- 1100.12- 1320.06-3150.09-200
Gabarit80-31563-31556-35556-315
Tip prindereB3/B5/B14B3/B5/B14B3/B5/B14B3/B5/B14

Motoare electrice trifazate standard

Date generale:

Motoarele electrice trifazate standard sunt motoare electrice asincrone trifazate cu autoventilație externă și cu rotor în formă de colivie de veveriță. Se construiesc în diferite gabarite de la 63 pana la 315 în construcție B3 și B5. Acestea sunt disponibile și în varianta cu servoventilație externă sau cu servoventilație externă plus encoder.

Au grad de protecție IP55 în acord cu EN 60034-5.

Răcirea: Motoarele sunt răcite printr-o sursă externa de suprafață. Motoarele standard au ventilatorul cu palete radiale și pot să funcționeze în ambele sensuri de rotație.

Norme de referință: EN 60034-6

Capacul de ventilator din tablă de oțel zincat este vopsit cu albastru RAL 5010 sau alb zincat.

Bobinajul statorului: Realizat cu fir de cupru dublu emailat în clasa H, celelalte materiale sunt în clasa H sau F pentru obținerea unui sistem de izolație în clasa F. Materialele și tipul de impregnare permit folosirea acestora în mediu tropical fără alte tratamente.

Echilibrare: Motoarele sunt echilibrate dinamic cu jumătate de pană aplicată la extremitatea rotorului conform normei EN 60034-14

La cerere se pot livra motoare speciale cu vibrație redusă.

În tabelul următor veți găsi limitele recomandate de vibrație pentru diferite dimensiuni:

Motoare electrice - Proconsil Grup Iasi

Tensiune și frecvență

Motoarele pot funcționa la putere nominala alimentate de la rețea electrică cu variație de tensiune de ±5%. Supraîncălzirea prevăzută de norme se referă la valorile nominale ale tensiunii.

Pentru o funcționare în limite, de exemplu cu +5% sau –5% ale tensiunii, normele, este permisa o creștere a temperaturii de 10°K. Motoarele pot fi furnizate cu tensiuni cuprinse intre 220-690V 50Hz si 60Hz.

Puterea:

În tabelul următor sunt indicate caracteristicile normale în serviciu continuu, cu alimentare la tensiune nominala și frecvență de 50 Hz; temperatură ambientală maximă de 40°C și altitudine de până la 1000 m. Pentru condiții de mediu diferite, puterile variază și se vor obține aplicând factorii corectivi specificați în tabel:

1-1-motoare-tabel-3

Serviciu: Puterile menționate în acest catalog se refera la modalitatea de serviciu S1, adică o funcționare continuă la putere constantă, S3 – o funcționare întreruptă periodic și, serviciu S6 pentru o funcționare întreruptă periodic cu încărcare intermitentă.

Randamentul și factorul de putere: Valorile de randament și factorii de putere pentru puterea nominala sunt prezentate în tabelele cu date tehnice pentru fiecare tip de motor.

Cuplu: Dacă tensiunea variază în limite admise, cuplul de pornire variază cu pătratul curentului.

Împământare: în interiorul cutiei de borne se găsește șurubul pentru legarea la masă.

LEGENDA SERIEI DE MOTOARE:

1 – Rotor

2 – Pană

3 – Flanșă

4 – Capac

5 – Cutie de borne

6 – Șir de cleme

7 – Presetupa intrare cabluri

8 – Carcasa motor

9 – Scut posterior

10 – Ventilator de răcire

11 – Inel de compensare

12 – Rulment

13 – Capac ventilator

14 – Picioare de fixare

15 – Anello V-Ring o Corteco

error: Content is protected !!

CONTACTAŢI-NE

Proconsil Grup

DN 28,KM 10, Jud. Iasi, 707305, România

office@motoreductoare.ro

+4.0725.535.013

+4.0232.719.300


 

Acord de confidențialitate

Prin apăsarea butonul TRIMITETI vă exprimaţi consimțământul ca firma noastră să proceseze datele personale trimise prin acest formular în scopul de a vă răspunde la mesajul pe care ni-l trimiteţi. Adresa dvs. de email nu va fi folosită în niciun alt scop. Pentru mai multe detalii referitoare la colectarea şi procesarea datelor personale şi la drepturile dumneavoastră vă rugăm să consultați Politica de Confidențialitate.
 

CERETI O OFERTA

Lasati-ne datele dumneavoastra de contact si un agent de vânzari va raspunde solicitarilor.


 

Acord de confidențialitate

Prin apăsarea butonul TRIMITETI vă exprimaţi consimțământul ca firma noastră să proceseze datele personale trimise prin acest formular în scopul de a vă răspunde la mesajul pe care ni-l trimiteţi. Adresa dvs. de email nu va fi folosită în niciun alt scop. Pentru mai multe detalii referitoare la colectarea şi procesarea datelor personale şi la drepturile dumneavoastră vă rugăm să consultați Politica de Confidențialitate.
 
Contactează-ne!
Salut! 👋
Cu ce te putem ajuta?
ne adresăm doar persoanelor juridice